Man får äta bruschetta till middag
8 stora mogna kvist- eller bifftomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika, bladen
1 1/2+1/2 dl god olivolja (jag tycker om Fontanas olivolja "kalamata")
500 g buffelmozzarella
salt och nymald svartpeppar
4 stora skivor surdegsbröd
Gör så här:
1. Skölj tomaterna och hacka dem i mindre bitar. Finriv vitlöken och strimla basilikan. Blanda tomater, vitlök, basilika och 1 1/2 dl olivolja. Riv mozzarellan i mindre bitar med händerna och vänd ner i tomatsalladen. Smaka av med salt och peppar.
2. Hetta upp 1/2 dl olivolja i en stekpanna och rosta brödskivorna i i pannan på båda sidor tills de fått en gyllene färg och ett härligt krisp.
3. Lägg bröden på ett fat och toppa med tomat- och mozzarellasalladen. Ringla över den vätska som blivit över från salladen. Servera genast!
Äntligen tillbaka :)