Man får äta bruschetta till middag

...så länge man inte snålar med olivoljan eller mozzarellan.
 
 
Bruschetta till middag
4 portioner (8 port som förrätt)
 

8 stora mogna kvist- eller bifftomater

2 vitlöksklyftor

1 kruka basilika, bladen

1 1/2+1/2 dl god olivolja (jag tycker om Fontanas olivolja "kalamata")

500 g buffelmozzarella

salt och nymald svartpeppar

4 stora skivor surdegsbröd

 

Gör så här:

1. Skölj tomaterna och hacka dem i mindre bitar. Finriv vitlöken och strimla basilikan. Blanda tomater, vitlök, basilika och 1 1/2 dl olivolja. Riv mozzarellan i mindre bitar med händerna och vänd ner i tomatsalladen. Smaka av med salt och peppar.

2. Hetta upp 1/2 dl olivolja i en stekpanna och rosta brödskivorna i i pannan på båda sidor tills de fått en gyllene färg och ett härligt krisp.

3. Lägg bröden på ett fat och toppa med tomat- och mozzarellasalladen. Ringla över den vätska som blivit över från salladen. Servera genast!

basilika - bruschetta - italienskt - medelhavet - middag - mozzarella - olivolja - recept - smörgås - toast - tomat
Henrietta Fromholtz

Äntligen tillbaka :)

Svar: Tack!! :)
Jennie Benjaminsson

Jasmine

Mmmm! Det ser väldigt gott ut.
Kram